Pizza med oliven

Pizza med oliven (vegetar)

Helt klassisk og enkelt pizza, hvor den gode smag af tomat og den skarpe smag fra oliven får lov at stå alene og komme til sin ret. Helt klassisk italiensk.

Ingredienser

Bund
Sauce
Fyld
  • 10 græske kalamata-oliven
  • 1 pakke frisk mozzarella

Vejledning

  • Form dejen til en rund pizzabund ca. 25-30 cm i diameter. Træk den i form eller brug en kagerulle.
  • Fordel tomatsaucen på pizzaen i et tyndt lag.
  • Skær mozarellaen over i to og skær hver halvdel i tynde skiver. Fordel mozarellaskiverne på pizzaen.
  • Udsten oliven og fordel dem oven på osten.
  • Bag pizzaen ved 220 grader i ca. 15 min. indtil dejen begynder at blive brun og osten er godt smeltet.
  • Server den færdige pizza med det samme.
Tip: Pizzaen bliver bedre, hvis du bager ved højere temperatur. Jo højere temperatur desto bedre. Bagetiden skal selvfølgelig forkortes tilsvarende. Brug gerne ovnens højeste temperatur, men sørg for at holde øje med pizzaen, så den ikke brænder på.