Pizza med artiskok og skinke

Pizza med artiskok og parma­skinke

Endnu en klassiker. Lækker pizza med parmaskinke, frisk mozzarella og grillet artiskok. En af de bedste pizza man kan få. Mere avanceret behøver en pizzaopskrift ikke være.

Ingredienser

Bund
Sauce
Fyld
  • 50-60 gram parmaskinke i skiver
  • 50-60 gram grillet artiskok fra glas
  • 1 pakke frisk mozzarella

Vejledning

  • Form dejen til en rund pizzabund ca. 25-30 cm i diameter. Træk den i form eller brug en kagerulle.
  • Fordel tomatsaucen på pizzaen i et tyndt lag.
  • Fordel artiskokken på pizzaen
  • Skær mozarellaen over i to og skær hver halvdel i tynde skiver. Fordel mozarellaskiverne på pizzaen.
  • Bag pizzaen ved 220 grader i ca. 15 min. indtil dejen begynder at blive brun og osten er godt smeltet.
  • Skær parmaskinken i halve og fordel dem på den bagte pizza.
  • Server den færdige pizza med det samme.
Tip: Pizzaen bliver bedre, hvis du bager ved højere temperatur. Jo højere temperatur desto bedre. Bagetiden skal selvfølgelig forkortes tilsvarende. Brug gerne ovnens højeste temperatur, men sørg for at holde øje med pizzaen, så den ikke brænder på.