Æltning af koldthævet dej

Koldhævet pizzadej

Den 18 timer lange hævning giver denne koldhævede pizzadej en unik smag og struktur, der ikke opnås ved traditionelle korthævede deje. Dette er ganske enkelt den ultimative opskrift på en god pizzadej.
Koldhævet pizzadej ★★★★★
4.8 ( 15 bedømmelser)
5 1

Ingredienser

  • 1/2 liter vand (ca. 20 grader)
  • 6 gram gær (alm. bagegær)
  • 25 gram fint havsalt
  • 900-1.000 gram hvedemel

Vejledning

  • Fordel vandet i to skåle - en stor og en lille.
  • Opløs saltet i vandet i den lille skål.
  • Opløs gæren i vandet i den store skål.
  • Bland melet i skålen med gær og rør godt.
  • Hæld vandet med det opløste salt i dejen.
  • Ælt dejen til den er blød og elastisk . Ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hvile ved stuetemperatur i en halv times tid.
  • Del dejen i fire lige store dele, og form dem til store boller.
  • Læg bollerne i køleskabet og lad dejen hvile i 18 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet en halv til en hel time inden den skal bruges.
Nok til fire pizzabunde, 25-30 cm. i diameter. Dejbollerne kan holde sig i køleskabet 3-4 dage. Tip: Brug italiensk hvedemel "typo 00" eller "typo 0" for det bedste resultat.

Anmeldelser

Koldhævet pizzadej

★★★★★
5 5 1
Udførlig og nem opskrift. Behøver ikke kagerulle. Strukturen gør at man let kan trække den i form med hænderne.

Femstjernet

★★★★★
5 5 1
Det er den bedste pizzadej jeg har prøvet, og hvor er den let at forme til pizzaer

Nem dej

★★★★★
5 5 1
Hold da op det er smart.Nu kan jeg lave dej,så vi har hurtig mad.De blev rigtige sprøde og luftige.

Virkelig god krumme

★★★★★
5 5 1
Virkelig god krumme

Super nem dej

★★★★☆
4 5 1
Nem og rigtig god dej. Bunden bliver sprød og lækker.

Lækker

★★★★★
5 5 1
Er lige kommet hjem fra Italien. Denne dej er præcis som dem jeg fik i Italien, og heldigvis ikke som de uoriginale deje der typisk serveres på danske pizzeriaer. Tak for opskriften,

God og nem

★★★★★
5 5 1
Stod netop og søgte en opskrift på pizzadej, der kan hæve i køleskabet natten over, så vi kan få sund "fastfood" på en travl hverdag.

Nem og lækker dej

★★★★☆
4 5 1
Virkelig vellykket resultat. Pizzaerne blev næsten som jeg husker dem fra ferier i Italien. Har man en røremaskine og en pizzasten er det virkelig nemt at lave lækre pizzaer, der er sprøde på den helt autentiske måde. For nemheds skyld formede jeg bundende på et stykke bagepapir og overførte pizzaen på dette til bagestenen ved hjælp af en bageplade vendt på hovedet.

Sådan!

★★★★★
5 5 1
Den opskrift er den bedste.

Den bedste, basta!

★★★★★
5 5 1
Den her dej er den bedste. Det er ikke så meget at rafle om. For s.... hvor er den god.

Genial opskrift

★★★★★
5 5 1
Det er den bedste opskrift ever

Magisk

★★★★★
5 5 1
Enkel opskrift, sprød bund v. 300 gr. i 8-10 min

Den bedste

★★★★★
5 5 1
I særklasse den bedste opskrift på pizzadej jeg nogensinde har set og smagt. Verdensklasse.

Enig

★★★★★
5 5 1
Jeg vil bare sige at jeg er enig med resten af flokken. Dette er den absolut bedste opskrift på pizzadej på nettet. De såkaldte gourmet pizzeriaer i Danmark kunne med fordel bruge denne opskrift. Det ville hæve niveauet en her del. Eller sagt på en anden måde: Bruger du denne dej i køkkenet vil du være garanteret en pizza du ikke kan købe for penge. Tak for det Hjalte.

Fantastisk

★★★★★
5 5 1
Virkelig god opskrift. I staten var jeg lidt skeptisk på processen, men det var der ingen grund til. Venner og veninder var vilde med det! Super nemt og klart den opskrift jeg vil bruge fremover.

Skriv anmeldelse

Navn
Overskrift
Rating
Anmeldelse