Æltning af koldthævet dej

Koldhævet pizzadej

Den 18 timer lange hævning giver denne koldhævede pizzadej en unik smag og struktur, der ikke opnås ved traditionelle korthævede deje. Dette er ganske enkelt den ultimative opskrift på en god pizzadej.

Ingredienser

  • 1/2 liter vand (ca. 20 grader)
  • 6 gram gær (alm. bagegær)
  • 25 gram fint havsalt
  • 900-1.000 gram hvedemel

Vejledning

  • Fordel vandet i to skåle - en stor og en lille.
  • Opløs saltet i vandet i den lille skål.
  • Opløs gæren i vandet i den store skål.
  • Bland melet i skålen med gær og rør godt.
  • Hæld vandet med det opløste salt i dejen.
  • Ælt dejen til den er blød og elastisk . Ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hvile ved stuetemperatur i en halv times tid.
  • Del dejen i fire lige store dele, og form dem til store boller.
  • Læg bollerne i køleskabet og lad dejen hvile i 18 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet en halv til en hel time inden den skal bruges.
Nok til fire pizzabunde, 25-30 cm. i diameter. Dejbollerne kan holde sig i køleskabet 3-4 dage. Tip: Brug italiensk hvedemel "typo 00" eller "typo 0" for det bedste resultat.