Pizzasauce i gryde

Klassisk tomat­sauce til pizzaer

Dette er den klassiske italienske grundsauce til pizzaer. Skal simre en times tid, men den koncentrerede gode smag er ventetiden værd.

Ingredienser

  • 1 dåse hakkede og flåede tomater
  • 140 gram tomatkoncentrat (svarer til stor dåse)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk sukker (efter smag)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk tørret oregano
  • Frisk basilikum
  • Salt
  • Peber

Vejledning

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Svits løg og hvidløg i olivenolie i ca. 5 minutter
  • Tilsæt flået tomat og tomatkoncentrat
  • Tilsæt sukker, eddike og oregano
  • Lad det simre i ca. en time. Den første halve time uden låg, den sidste med låg. Rør i saucen en gang i mellem.
  • Tilsæt 10 blade friskhakket basilikum ca. 5 minutter før sovsen er færdig.
  • Smag til med salt og peber
Rækker til fire pizzaer, 25-30 cm i diameter. Kan holde sig en uges tid på køl (tildækket). Tip: Saucen skal ikke være flydende, men skal være forholdsvis tyk (se billedet øverst).