Pizza med kartoffel

Kartoffel­pizza

Super lækker pizza med kartoffel, frisk gedeost og rosmarin. En rustik italiensk klassiker, du bliver nødt til at prøve. Smager fantastisk.

Ingredienser

Bund
Fyld
  • 3 spsk creme fraiche
  • 2-3 rå kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 50 g gederulle
  • Tørret rosmarin

Vejledning

  • Form dejen til en rund pizzabund ca. 25-30 cm i diameter. Træk den i form eller brug en kagerulle.
  • Fordel creme fraichen jævnt ud over dejen.
  • Skær kartoflerne i tynde skiver (0.5-1 mm) med en mandolin eller en skarp kniv. Læg kartoffelskiverne i ét lag på pizzaen.
  • Bland olien med salt og peber i en lille skål. Smør hver kartoffelskive med olieblandingen med en pensel.
  • Smuldr osten og fordel den oven på kartoflerne.
  • Drys med tørret rosmarin.
  • Bag pizzaen ved 220 grader i ca. 15 min. indtil dejen begynder at blive brun og kartoflerne er møre.
  • Server den rygende varm direkte fra ovnen.
Tip: Du kan erstatte gedeosten med ægte græsk feta eller 1 pakke frisk mozzarella i små stykker. Pizzaen bliver bedre, hvis du bager ved højere temperatur. Jo højere temperatur desto bedre. Bagetiden skal selvfølgelig forkortes tilsvarende. Brug gerne ovnens højeste temperatur, men sørg for at holde øje med pizzaen, så den ikke brænder på.