Pizza med laks

Jeg har fået spørgsmålet: Kan man lave pizza med fisk?

Det kan man sagtens. Den første jeg har prøvet er pizza med øko laks, kartoffel, creme fraiche og dildolie.

Én af mine læsere har spurgt om det er muligt at lave pizza med fisk. Han er rigtig glad for at spise fisk og fisker selv, men er blevet lidt træt af alle de sædvanlige fiskeretter. Han vil derfor gerne kombinere sin passion for fisk med sin anden yndlingsspise: pizza.

Jeg havde aldrig selv prøvet at bage en pizza med fisk på, men vidste at Skagen Food havde nogle rigtig gode opskrifter på pizza med fisk.

Den første jeg satte mig for at prøve var en pizza med øko laks, kartoffel, creme fraiche og dildolie. Laksen var i min ugentlige fiskekasse fra Skagen Foods og de andre ingredienser købte jeg i mit lokale supermarked.

Pizzadejen skal være koldhævet


Selve pizzadejen lavede jeg præcis som jeg plejer: En 18-timers koldhævet pizzadej. Det er simpelthen den bedste jeg kender, og dette fiskepizza-eksperiment skulle i hvert fald ikke gå ned på pizzabunden. Det gode ved denne dej er at man kan lave nok dej til fire pizzaer og dejen kan holde sig op til 4 dage i køleskabet.

Efter dejen var hævet og rullet ud, smurte jeg den med et tyndt lag creme fraiche og plukkede den friske mozzarella i små stykker og spredte udover pizzabunden. Kartoflerne skar jeg i helt fine og tynde skiver med et mandolinjern. Ejer du ikke sådan ét, kan det gøres med en skarp kniv og en stor portion tålmodighed. Herefter placerede jeg de tynde skiver kartoffel på pizzaen og krydrede dem.

Laksen skal ikke på fra begyndelsen, ellers bliver den alt for tør. Derfor satte jeg pizzaen i ovnen uden laks. Ovnen var forvarmet til 250 grader C, og jeg bagte den i ca. 10 minutter. Herefter åbnede jeg ovnen og lagde laksen på, lukkede ovnen i 2 minutter mere. Og så skulle den ud.

Jeg pyntede pizzaen med dild og dildolie og tadaaa: færdig fiskepizza.

Hvordan smagte den så?

Jeg bød min familie på pizza med laks. Alle kunne lide den og syntes at kombinationen af sprød pizzabund, kartofler og lækker laks sad lige i skabet.