Krydderurter

Tips

Generelt

Øvelse gør mester. Jo flere pizzaer du bager, desto bedre bliver du til det. Heldigvis er det hurtigt at lære, så allerede efter 8-10 pizzaer vil du kunne lave pizzaer i topklasse. Prøv dig frem med fyldet og sørg for at bruge en god dej, så kan det næsten ikke gå galt.

Pizzabunden

Man kan i princippet bruge alle type hvedemel til ens pizzadej. Det bedste resultat får man dog, hvis man bruger italiensk hvedemel af typen 00 (doppio zero). Ifølge de napolitanske regler for pizzaer, og det går de meget op i på de kanter, må en pizza ikke være mere end 25 cm i diameter og bunden må ikke være mere end 3 mm tyk.

Jeg trækker dejen i form med fingrene, da det er meget bedre end at bruge en kagerulle.

Pizzasaucen

Til en hel pizza skal der kun bruges ca. 1-2 spsk tomatsauce som smøres ud med en pensel. Bunden skal bare have et let strøj. Den skal ikke være helt dækket eller sejle i sauce, for så bliver den aldrig sprød.

Pizzafyldet

Den gyldne regel er: Hellere for lidt end for meget fyld. Dette gælder specielt osten. At overdrive og putte alt for meget fyld på, er en typisk fejl mange gør. Pizzaen bliver dog meget bedre, hvis du holder det enkelt. Især osten skal man være varsom med. Ideen er, at osten skal bidrage til smagen – ikke dominere den. Brug altid frisk mozzarella, og ikke det revne man kan købe i poser. Det giver et bedre resultat og er også billigere.

Ellers skal man bare prøve sig frem. Husk at grønsager og svampe skal svitses først, da de ellers afgiver for meget væde under bagningen. Parmaskinke lægges først på pizzaen efter bagningen, da det ellers bliver sejt.

Bagningen

Pizzaen bliver bedre, hvis du bager ved høj temperatur. Jo højere temperatur desto bedre. Bagetiden skal selvfølgelig forkortes tilsvarende. Brug gerne ovnens højeste temperatur, men sørg for at holde øje med pizzaen, så den ikke brænder på.

Har du en bagesten, så bag pizzaen på den. Sørg for at stenen er godt varm, inden pizzaen lægges på.

Serveringen

Pizzaer skal serveres rygende varme direkte fra ovnen. Server gerne med en caprese-salat. Sørg for at lave rigeligt med pizzaer, dad de egner sig godt til madpakken dagen efter.